petak, 7. siječnja 2011.

Rukometaši krenuli na turnir i SP

Rukometni reprezentativci oprostili su se od najdražih na zagrebačkom aerodromu Pleso i otputovali u Pariz odakle idu na SP u Švedskoj.
Izabranici Slavka Goluže najprije će u subotu i nedjelju u Parizu odigrati pripremni turnir, a dva dana poslije odlaze u Malmö gdje ih u petak 14. siječnja očekuje prva utakmica “rukometnog mundijala” protiv Rumunjske.
Nakon preliminarnih priprema u Makarskoj te završnih u Karlovcu konačno je došao i taj dan. Počevši od prve utakmice s Rumunjskom, pa u sljedećih 20-ak dana, naši će se rukometaši potruditi da obrane srebrno svjetsko odličje iz Zagreba 2009., a pokušat će otići i stepenicu više i ponoviti podvig iz Portugala 2003. godine. O tome sanjaju svi, no svi su oprezni.
- Ne smijemo se razbacivati velikim i optimističnim očekivanjima i snovima. Naš jedini zadatak u Švedskoj je da damo sve od sebe.Normalno je da opet na SP idemo s velikim očekivanjima, no moja su razmišljanja usmjerena samo prema Rumunjskoj. Prva utakmica turnira najvažnija je od svih. O ostalima ne želim ni razmišljati. Kakvo finale, kakvo zlato - upitao je novi izbornik.
                                     Slavko Goluža, izbornik rukometne reprezentacije


Ipak, Goluža je otkrio najskrivenije želje. Sve hrvatske medalje je kao igrač pa zatim i Červarov pomoćnik osvojio samo on. Sve od daleke 1994...
- Posebno sam na to ponosan. Bilo bi lijepo da tako nastavim i kao izbornik. Lijepo ste nas ispratili, sanjam o tome da nas dočekate kad se budemo vraćali.
A zna se da su dočeci u hrvatskom rukometu rezervirani samo za zlata, čak se i srebra doživljavaju kao djelomični neuspjesi.
- Opet smo tu, sve iz početka, iz godine u godinu ista priča. Malo sam umoran jer sam u Njemačkoj za Hamburg igrao još za Božić. Sada smo opet u reprezentaciji, tu nam je najljepše - rekao je Igor Voriu pauzi oproštajnog bavljenja sa zaigranim sinomPetrom. Supruga Olja družila se s ostalim životnim družicama Igorovih suigrača koje su također na put ispraćale svoje “bolje polovice”.

Nikolina Lacković i sin Luka također su suprugu i ocu poželjeli sretan put, kao iAnela svom Tončiju Valčiću. Tonči je u sadašnjoj postavi najstariji igrač. Miran kao i uvijek kratko je izjavio uoči polaska:
- Vrijeme leti, još sam ‘jučer’ bio najmlađi u reprezentaciji. No, nikad nije bilo važno tko je koliko star, bitno je da smo dobra klapa. Kao i uvijek, idemo na put kao jedni od favorita, od toga ne bježi nitko. Zdravi smo, dobri smo i željni da što prije počne...


POGLEDAJTE VIDEO:


                                        video//fotografije//tekst - saša dugonjić - oblog//blog