srijeda, 17. studenoga 2010.

HNS obilježio 20 godina od prve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije


Službena proslava 20. obljetnice prve utakmice reprezentacije Republike Hrvatske uvelike će obilježiti ovu srijedu. U zagrebačkom hotelu Sheraton u 13.30 okupili su se dvanaestorica igrača koji su nastupili protiv SAD-a 1990. godine, živući članovi stručnog stožera, ljudi zaslužni za organizaciju.

                                      Reprezentacija Hrvatske koja je 1990. igrala prvu utakmicu.

Tadašnji predsjednik HNS-a dr. Mladen Vedriš kazao je kako dolazak reprezentacije SAD-a, političke velesile, u danima kada mnogima još ništa nije bilo jasno, govori kakvu je težinu imala ta utakmica. Rudi Zavrl, delegat dvoboja, napisao je da se igra međudržavni susret. Bili smo odvažni, ponosni, znali smo da savez vodimo u dobrom pravcu, osluškujući i politički put domovine – rekao je Vedriš.

                                              Mladen Vedriš, predsjednik HNS-a 1990.

Nakon zdravice i ručka, zajednički će se uputiti na stadion gdje će gledatelji pola sata prije početka dvoboja moći pozdraviti dobro znana imena. To su: Dražen Ladić, Tonči Gabrić, Zoran Vulić, Drago Čelić, Vlado Kasalo, Saša Peršon, Gregor Židan, Kujtim Shala, Ivan Cvjetković, Aljoša Asanović, Mladen Mladenović i Marko Mlinarić. Na semaforu će biti puštena izjava kapetana te momčadi Zlatka Kranjčara, koji je odsutan zbog obveza u reprezentaciji Crne Gore, a prema najavama, osim Cice jedino Darko Dražić, trener u Iranu, neće nazočiti događaju.

                                                             Vatreni na memorijalnom ručku                                                        

U 16 sati otvorit će se fan zona, od Bukovačke do zapadne tribine stadiona, u njoj će nastupiti Davorin Bogović i Slavonske lole... Tu će fešta potrajati i nakon susreta. Prije početka ogleda na travnjaku će Mladen Bodalec otpjevati 'Ružu Hrvatsku', kao što je to uradio i 1990.

POGLEDAJTE VIDEO prilog sa svečanog okupljanja u Hotelu Sheraton:

 video//fotografije//tekst - saša dugonjić - oblog//blog 

2 komentara:

  1. Ako nekog zanima može pogledati super ponudu dresova i naravno ih i kupiti preko ovoga linka. - hrvatski dres

    OdgovoriIzbriši
  2. Trebate li zajam?
    Tražite financije?
    Tražite zajam za povećanje svoje tvrtke?
    Sve što trebate učiniti je da nas kontaktirate za više informacija o tome kako započeti i dobiti kredit koji želite. nudimo sve vrste zajmova i osobnih i poslovnih kredita po najnižoj kamatnoj stopi od 3% kratkoročnih i dugoročnih uvjeta naš proces dobivanja kredita iz naše tvrtke je brz i jednostavan kontaktirajte nas danas putem e-maila: sawda.finance@gmail.com
    Nazovite nas ili dodajte nas na aplikaciju +1 (518)504-9442


    Do you need a Loan?
    Are you looking for Finance?
    Are you looking for a Loan to enlarge your business?
    All you have to do is to contact us for more information on how to get started and get the loan you desire. we offer all kind of loans both personal and business loan at a lowest interest rate of 3% short and long terms base our process of getting a loan from our company is fast and easy contact us today via Email: sawda.finance@gmail.com
    Call or add us on what's app +1(518)504-9442

    OdgovoriIzbriši